Filety sardiniek so zemiakmi a pomarančovou šťavou

Zloženie

na 4 porcie potrebujete:
3x 105 g Rio Mare filety sardiniek v olivovom oleji s chilli papričkou
3 varené zemiaky
1 malú červenú cibuľu
½ pomaranča
40 g extra panenského olivového oleja
1 vetvičku petržlenovej vňate
soľ podľa chuti

Stampa Ricetta

Zdieľať recept

Použitý produkt

Filety sardiniek v olivovom oleji s chilli papričkou

Objavte viac

Príprava

    1. Nakrájajte cibuľu. V hrnci zohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a osmažte do zlatista.

    2. Pridajte šťavu a kôru pomaranča, a to buď nastrúhanú, alebo nakrájanú na prúžky. Osoľte a varte na slabom plameni, kým nebudú prísady dobre spojené a omáčka sa nezahustí.

    3. Pridajte nakrájanú petržlenovú vňať a dajte preč z plameňa.

    4. Nakrájajte zemiaky a dajte ich na tanier. Poukladajte na ne filety sardiniek s čili papričkou, posypte cibuľkou a pokvapkajte pomarančovou omáčkou.