Filety sardiniek so zemiakmi a pomarančovou šťavou


Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
3x 105 g Rio Mare filety sardiniek v olivovom oleji s chilli papričkou
3 varené zemiaky
1 malú červenú cibuľu
½ pomaranča
40 g extra panenského olivového oleja
1 vetvičku petržlenovej vňate
soľ podľa chuti
3x 105 g Rio Mare filety sardiniek v olivovom oleji s chilli papričkou
3 varené zemiaky
1 malú červenú cibuľu
½ pomaranča
40 g extra panenského olivového oleja
1 vetvičku petržlenovej vňate
soľ podľa chuti
Stampa Ricetta

Príprava
1. Nakrájajte cibuľu. V hrnci zohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a osmažte do zlatista.
2. Pridajte šťavu a kôru pomaranča, a to buď nastrúhanú, alebo nakrájanú na prúžky. Osoľte a varte na slabom plameni, kým nebudú prísady dobre spojené a omáčka sa nezahustí.
3. Pridajte nakrájanú petržlenovú vňať a dajte preč z plameňa.
4. Nakrájajte zemiaky a dajte ich na tanier. Poukladajte na ne filety sardiniek s čili papričkou, posypte cibuľkou a pokvapkajte pomarančovou omáčkou.