PRÍPRAVA

30 minút

NÁROČNOSŤ

ľahké

ČAS VARENIA

35 minút

POČET PORCIÍ

1 porcia

ZDIEĽAJTE RECEPTY

Dajte vedieť svojim priateľom


ZLOŽENIE

1 plechovka tuniaka Rio Mare Natura po 56 g

110 g zemiakov, neolúpaných a nakájaných na silné plátky

2 lyžičky olivového oleja

1 vajce natvrdo

¼ lyžice červeného vínneho octu

½ lyžičky kapary

15 g nadrobno nakrájaných sušených paradajok v oleji

¼ červenej cibule nakrájanej na tenké plátky

25 g baby špenátu

POUŽITÝ PRODUKT

Stampa ricetta

ODPORÚČANÁ KONZUMÁCIA:

POSTUP

1   Zahrejte rúru na 200 °C / teplovzdušná 180 °C. Zemiaky premiešajte s olejom a trochou korenia. Vyklopte na veľký plech na pečenie, potom opekajte 30 minút za občasného miešania, kým nebudú chrumkavé, zlaté a prepečené.

2   Medzitým dajte vajcia do malého hrnca s vodou, priveďte do varu a uvarte. Ponorte do misky so studenou vodou a nechajte na niekoľko minút vychladnúť. Olúpte škrupiny a potom nakrájajte na polovice.

3   Vo veľkej šalátovej mise prešľahajte zvyšný olej, červený vínny ocot, kapary a nakrájané paradajky. Okoreňte, pridajte cibuľu, špenát, tuniaka, zemiaky a potom opatrne premiešajte. Navrch ozdobte vajcom.

4   Naservírujte na tanier.


DOBRÚ CHUŤ!

Stampa ricetta Stampa ricetta

NUTRIČNÉ HODNOTY

Bielkoviny

g

Kalórie

Kcal

Sacharidy

g

Tuky

g

POSTUP PRÍPRAVY

krok 1

krok 2

krok 3

Rob to, čo ťa baví, bez ohľadu na to čo si o tom ľudia myslia.

Jakub Grigar
vodný slalomár

RECEPTY NAŠICH ŠPORTOVCOV

 
Cestoviny s tuniakom v paradajkovej omáčke

 
Niçoise šalát s tuniakom

 
Šalát z červenej repy s tuniakom a fazuľami