Crostini s tuniakom a cícerom
![](https://www.riomare.sk/wp-content/uploads/2018/04/crostini-saporiti-con-tonno-e-crema-di-ceci.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
200 g uvareného cícera
1 strúčik cesnaku
vňať petržlenu
morskú soľ
čierne korenie
extra panenský olivový olej
1 citrón v biokvalite
2x 80 g plechovku tuniaka Rio Mare v extra panenskom olivovom oleji
niekoľko lístkov čerstvej bazalky
niekoľko vetvičiek čerstvého rozmarínu
200 g chleba francúzskeho typu bagety
čerstvý tymián na ozdobenie
200 g uvareného cícera
1 strúčik cesnaku
vňať petržlenu
morskú soľ
čierne korenie
extra panenský olivový olej
1 citrón v biokvalite
2x 80 g plechovku tuniaka Rio Mare v extra panenskom olivovom oleji
niekoľko lístkov čerstvej bazalky
niekoľko vetvičiek čerstvého rozmarínu
200 g chleba francúzskeho typu bagety
čerstvý tymián na ozdobenie
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.sk/wp-content/uploads/2018/04/crostini-saporiti-con-tonno-e-crema-di-ceci.jpg)
Príprava
1. V kuchynskom robote rozmixujte uvarený cícer s cesnakom, pár vetvičkami rozmarínu, petržlenovou vňaťou, soľou, šťavou z polovice citróna a dvoma polievkovými lyžicami olivového oleja.
2. Len čo vytvoríte krémovú konzistenciu, ochuťte čerstvo namletým čiernym korením. Tuniaka nechajte odkvapkať, nakrájajte na kusy a zmiešajte s postrúhanou citrónovou kôrou a nakrájanou bazalkou.
3. Nakrájajte bagetu na plátky a opečte na horúcom grile.
4. Bagetu potrite cícerovou nátierkou, obložte každý plátok tuniakom a ozdobte vetvičkami tymianu a strúhanou citrónovou kôrou.