Opekané špagety s tuniakom a cherry paradajkami
![](https://www.riomare.sk/wp-content/uploads/2018/10/26054_spaghetti-saltati-con-tonno-e-pomodorini.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
350 g špagiet
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
350 g cherry paradajok
2 strúčiky cesnaku
malú papriku
5 lyžíc olivového oleja
hrsť listov čerstvej bazalky
soľ a čerstvo namleté čierne korenie
350 g špagiet
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
350 g cherry paradajok
2 strúčiky cesnaku
malú papriku
5 lyžíc olivového oleja
hrsť listov čerstvej bazalky
soľ a čerstvo namleté čierne korenie
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.sk/wp-content/uploads/2018/10/26054_spaghetti-saltati-con-tonno-e-pomodorini.jpg)
Príprava
1. Paradajky rozpoľte, bazalkové lístky nasekajte nahrubo, cesnak pokrájajte a tuniaka nechajte odkvapkať.
2. Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu.
3. Krátko osmažte cesnak a papriku na troche oleja vo veľkej panvici. Pridajte pokrájané cherry paradajky, bazalku a soľ. Chvíľu opekajte, pridajte odkvapkané špagety a zľahka zmiešajte dohromady s čierným korením a paradajkami. Všetko nechajte zľahka opiecť na panvici, nakoniec pridajte tuniaka a servírujte.
Tip šéfkuchára:
Šťava z paradajok v tomto recepte špagety „obalí“ sladkastou omáčkou, ktorá jedlu dodá pravý taliansky šmrnc.