Grilované filety z makrely s čakankou a kapary
![](https://www.riomare.sk/wp-content/uploads/2018/11/24947_Radicchio-Stufato-con-Capperi-e-Sgombro-Grigliato-1.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
2x 120 g Rio Mare grilované filety z makrely v extra panenskom olivovom oleji
6 hlávok červenej čakanky
20 g kapár
1 hlavičku cesnaku
½ citróna
1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate
4 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
2x 120 g Rio Mare grilované filety z makrely v extra panenskom olivovom oleji
6 hlávok červenej čakanky
20 g kapár
1 hlavičku cesnaku
½ citróna
1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate
4 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.sk/wp-content/uploads/2018/11/24947_Radicchio-Stufato-con-Capperi-e-Sgombro-Grigliato-1.jpg)
Príprava
1. Nakrájajte čakanku na osem kúskov a opečte vo woku s cesnakom, pridajte jeden pohár vody a dva lyžice extra panenského olivového oleja. V polovici procesu varenia pridajte dobre vysušené kapary.
2. Len čo čakanka zmäkne a vstrebe všetky príchute, vypnite plameň.
3. Rozdeľte na porcie, pripravte si šťavu z polovice citróna a dvoch lyžíc extra panenského olivového oleja.
4. Grilované filety makrel dajte na šalát, ozdobte nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávajte.