Grilované filety z makrely s toskánskym chlebom

Zloženie

na 4 porcie potrebujete:
2x 120 g Rio Mare grilované filety z makrely v extra panenskom olivovom oleji
4 hrubé plátky toskánskeho chleba
2 veľké zrelé paradajky
1 malú červenú cibuľu
1 vetvičku bazalky
ocot
extra panenský olivový olej
soľ a čierne korenie

Stampa Ricetta

Zdieľať recept

Použitý produkt

Grilované filety z makrely v extra panenskom olivovom oleji

Objavte viac

Príprava

    1. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na krúžky a ponorte aspoň na pol hodiny do misky, ktorá obsahuje rovnaký diel studenej vody a octu. Cibuľa tak bude sladšia. Zabezpečíte tým, že stratí svoju skôr mierne horkastú chuť.

    2. Nakrájajte a poukladajte ich na plech. Pokvapkajte olejom, ochuťte soľou, čiernym korením a niekoľkými lístkami bazalky. Zakryte a nechajte 10 minút odpočívať, občas plátky jemne otáčajte.

    3. Medzitým nakrájajte chlieb na kocky. Ohrejte trochu oleja v širokej panvici a smažte niekoľko kociek naraz. Postupne ich vyberte, nechajte vsiaknuť prebytočný tuk do papierovej utierky a zľahka posoľte. Sceďte cibuľové krúžky a vysušte ich papierovou utierkou. Rozdeľte rovnomerne paradajky do jednotlivých servírovacích mís s kockami vyprážaného chleba, filetami grilovaných makrel v olivovom oleji a cibuľovými krúžkami. Pokvapkajte omáčkou z marinovaných paradajok a ozdobte niekoľkými listami čerstvej bazalky.

    Tip šéfkuchára:

    TOSKÁNSKY CHLIEB: Vyrobený z cesta bez soli, prirodzeným kvasením a upečený v rúre na drevo. Toskánsky chlieb je jednoduché jedlo vyrobené z mäkkej pšeničnej múky pomocou špeciálnej techniky, ktorá zachováva neporušené jeho baktérie. Aj bez soli sú bochníčky voňavé a dokonale sa spoja s chutnými prísadami miestnej kuchyne.