Grilované filety z makrely so zeleninou a stredomorskou omáčkou
![](https://www.riomare.sk/wp-content/uploads/2018/11/26047_sgombro-con-verdure-grigliate-in-salsa-mediterranea-1.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
4x 120 g Rio Mare grilované filety z makrely v extra panenskom olivovom oleji
1 baklažán
2 cukety
1 červenú papriku
1 vetvičku rozmarínu
1 zväzok petržlenovej vňate
½ citróna v biokvalite
70 g extra panenského olivového oleja
soľ a čierne korenie podľa chuti
4x 120 g Rio Mare grilované filety z makrely v extra panenskom olivovom oleji
1 baklažán
2 cukety
1 červenú papriku
1 vetvičku rozmarínu
1 zväzok petržlenovej vňate
½ citróna v biokvalite
70 g extra panenského olivového oleja
soľ a čierne korenie podľa chuti
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.sk/wp-content/uploads/2018/11/26047_sgombro-con-verdure-grigliate-in-salsa-mediterranea-1.jpg)
Príprava
1. Rozotrite kôru citróna a vytlačte z neho šťavu. Nakrájajte petržlenovú vňať a rozmarín a zmiešajte v miske všetky ingrediencie. Pridajte ¼ kávovej lyžičky soli, čierne korenie a olivový olej a vyšľahajte všetky prísady vidličkou.
2. Nakrájajte baklažán a cukety na plátky a papriku na prúžky.
3. Opečte zeleninu na grile, odstráňte z plameňa a použite vopred pripravenú vinaigretovú omáčku.
4. Grilované filety z makrely podávajte so zeleninou a vinaigretovou omáčkou.