Linguine s tuniakom a hráškom

Zloženie

na 4 porcie potrebujete:
350 g kvalitných cestovín linguine
60 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
1 mrkvu
1 zelerovú vňať
½ cibule
200 g čerstvého vylúpaného hrášku
1 zrelú paradajku
30 g extra panenského olivového oleja
čerstvú petržlenovú vňať
soľ

Stampa Ricetta

Zdieľať recept

Použitý produkt

Tuniak v olivovom oleji

Objavte viac

Príprava

    1. Naplňte veľký hrniec vodou. Uveďte vodu do varu a osoľte ju. Pridajte cestoviny a uvarte ich.

    2. Umyte zeleninu. Nakrájajte mrkvu a paradajky na kocky. Nakrájajte zeler, nasekajte cibuľu a petržlen.

    3. V panvici s olivovým olejom osmažte zeleninu (okrem petržlenovej vňate a paradajok). Pridajte hrášok a asi 10 minút všetko duste. Pridajte soľ a kocky paradajok, zliateho tuniaka a petržlenovú vňať. Asi po minúte zmes odstavte.

    4. Sceďte cestoviny a ochuťte zmesou. Ihneď podávajte. Dobrú chuť!

    Tip šéfkuchára:

    Nahraďte hrášok cuketou nakrájanou na rezance.