Makaróny s tuniakom a restovanou zeleninou

Zloženie

na 4 porcie potrebujete:
350 g makarónov
160 g tuniaka Rio Mare vo vlastnej šťave
1 mrkvu
1 cuketu
1 jarnú cibuľku
200 g cherry paradajok
40 g extra panenského olivového oleja
pár lístkov petržlenovej vňate
soľ

Stampa Ricetta

Zdieľať recept

Použitý produkt

Tuniak vo vlastnej šťave

Objavte viac

Príprava

    1. Uveďte do varu veľké množstvo vody. Nakrájajte jarnú cibuľku najemno, nakrájajte mrkvu a cuketu na rezance veľkosti zápalky a paradajky rozkrojte na polovice.

    2. Do vriacej vody pridajte soľ a nasypte do nej cestoviny. Vo veľkej panvici nahrejte trochu oleja a pridajte cesnak. Pridajte cibuľku, mrkvu a cuketu, pár minút zeleninu restujte a dochuťte soľou.

    3. Zlejte opečenú zeleninu, odstráňte cesnak a vložte do panvice rozpolené paradajky a 3 minúty zmažte. Potom do panvice vráťte zeleninu a pridajte varené a scedené cestoviny. Minútu nechajte všetko na panvici a pridajte scedeného a vidličkou posekaného tuniaka.

    4. Odstavte z platne a dozdobte ručne natrhanou petržlenovou vňaťou.