Makaróny s tuniakom, čerstvým syrom ricotta a stredomorskými bylinkami

Zloženie

na 4 porcie potrebujete:
350 g krátkych makarónov alebo iného druhu krátkych cestovín
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
200 g čerstvého syra ricotta
2 lyžice extra panenského olivového oleja
hrsť petržlenovej vňate, tymianu a pažítky
nastrúhanú kôra z ½ pomaranča
soľ a čerstvo namleté čierne korenie

Stampa Ricetta

Zdieľať recept

Použitý produkt

Tuniak v olivovom oleji

Objavte viac

Príprava

    1. Naplňte veľký hrniec vodou. Osoľte a uveďte vodu do varu. Pridajte cestoviny a uvarte ich.

    2. Z pomarančovej kôry odstráňte bielu časť a vrchnú kôru nasekajte. Pokrájajte čerstvé bylinky.

    3. V mise pripravte syr ricotta, ku ktorému pridáte olej, štipku soli, namleté čierne korenie, časť bylín a trochu vody, v ktorej sa varili cestoviny. Zmes vymiešajte do hladka.

    4. Zlejte cestoviny. Nasypte ich do misy. Zlejte z tuniaka olej a pridajte ho do zmesi, ako aj pomarančovú kôru. Dobre premiešajte.

    5. Zvyšnými bylinkami posypte cestoviny pri podávaní.

    Tip šéfkuchára:

    Nahraďte pomarančovú kôru citrónom.