Pappardelle s tuniakom a artičokami

Zloženie

na 4 porcie potrebujete:
350 g vaječných cestovín pappardelle
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
3 artičoky
1 strúčik cesnaku
20 g masla
20 g extra panenského olivového oleja
niekoľko vetvičiek čerstvého majoránu
soľ

Stampa Ricetta

Zdieľať recept

Použitý produkt

Tuniak v olivovom oleji

Objavte viac

Príprava

    1. Uveďte do varu veľké množstvo vody. Keď začne voda vrieť, pridajte soľ.

    2. Očistite artičoky, rozkrojte ich na polovice a odstráňte tvrdé vonkajšie listy, stonky, tŕnisté špičky a vnútorné štetinky. Potom ich nakrájajte na malé tenké plátky.

    3. Mierne osmažte jemne nadrvený strúčik cesnaku na panvici s olejom a maslom, pridajte artičoky. Keď cesnak začne zlatnúť, zmes osoľte, pridajte niekoľko lyžičiek vody a varte ešte asi päť minút. Po celý čas zmes miešajte. Ochuťte majoránom a pridajte kúsky tuniaka.

    4. Uvarte cestoviny, sceďte ich a pridajte ich do pripravenej omáčky. Dôkladne zamiešajte a ihneď podávajte.

    Tip šéfkuchára:

    Ako obmenu tohto receptu môžete počas varenia pridať k artičokám paradajky nakrájané na malé kocky.