Plátky tuniaka s paradajkami a marinovanou zeleninou
![](https://www.riomare.sk/wp-content/uploads/2018/11/25899_trancio-di-tonno-con-tartare-di-verdure-marinate.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
1 mladú cuketu
1 tvrdšiu paradajku
½ žltej papriky
¼ bielej cibule
3 lyžice citrónovej šťavy (alebo jablčného octu)
3 lyžice extra panenského olivového oleja
petržlenovú vňať
lístky bazalky
soľ a čierne korenie
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
1 mladú cuketu
1 tvrdšiu paradajku
½ žltej papriky
¼ bielej cibule
3 lyžice citrónovej šťavy (alebo jablčného octu)
3 lyžice extra panenského olivového oleja
petržlenovú vňať
lístky bazalky
soľ a čierne korenie
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.sk/wp-content/uploads/2018/11/25899_trancio-di-tonno-con-tartare-di-verdure-marinate.jpg)
Príprava
1. Odkrojte konce cukety a odstráňte semienka z papriky. Cuketu, papriku a cibuľu nakrájajte na kocky a pokvapkajte citrónovou šťavou a olivovým olejom. Osoľte a okoreňte podľa chuti a nechajte najlepšie hodinu marinovať v chladničke.
2. Nakrájajte paradajku na kocky, pridajte najemno nasekané bylinky, ochuťte štipkou soli a zmiešajte s marinovanou zeleninou. Zeleninovú zmes naservírujte na tanier a do stredu rozprestrite tuniaka. Ozdobte niekoľkými listami šalátu a podávajte.
Môžete doplniť krajcom celozrnného chleba.