Sendvič s tuniakom, grilovanými artičokami a na slnku sušenými paradajkami
Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
4 chrumkavé žemle so semienkami
2x 160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
8 grilovaných artičok
4 na slnku sušené paradajky naložené v oleji
160 g roztierateľného smotanového syra
niekoľko lístkov bazalky
čierne korenie na dochutenie
4 chrumkavé žemle so semienkami
2x 160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
8 grilovaných artičok
4 na slnku sušené paradajky naložené v oleji
160 g roztierateľného smotanového syra
niekoľko lístkov bazalky
čierne korenie na dochutenie
Stampa Ricetta
Príprava
1. Žemle rozpolte. Artičoky rozložte na silnejšie dieliky a sušené paradajky nakrájajte nahrubo.
2. Spodnú časť žemle natrite hrubšou vrstvou smotanového syra, poukladajte kúsky tuniaka, artičoky a sušené paradajky.
3. Ozdobte natrhanými lístkami bazalky a dochuťte čiernym korením. Priklopte druhou polovicou žemle a podávajte.
4. Žemle tiež môžete pred naplnením zľahka niekoľko minút opiecť, aby boli chrumkavejšie.