Tuniak s kandizovanými cherry paradajkami a praženými píniovými orieškami
![](https://www.riomare.sk/wp-content/uploads/2018/11/25031_tonno-con-pomodorini-canditi-e-pinoli-tostati.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
500 g cherry paradajok
2x 160 g tuniaka Rio Mare vo vlastnej šťave
20 g píniových orieškov
50 g extra panenského olivového oleja
1 lyžicu cukru
soľ
500 g cherry paradajok
2x 160 g tuniaka Rio Mare vo vlastnej šťave
20 g píniových orieškov
50 g extra panenského olivového oleja
1 lyžicu cukru
soľ
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.sk/wp-content/uploads/2018/11/25031_tonno-con-pomodorini-canditi-e-pinoli-tostati.jpg)
Príprava
1. Predhrejte rúru na 120 °C, položte cherry paradajky na pekáč, osoľte, pridajte trochu oleja a posypte cukrom.
2. Nechajte ich piecť v rúre asi hodinu a 20 minút.
3. Opražte píniové oriešky na panvici s nepriľnavým povrchom bez pridávania ďalších prísad. Pri pražení ich neustále miešajte.
4. Zlejte tuniaka a podávajte s paradajkami aj so šťavou, ktorá zostala v pekáčiku. Ozdobte opraženými píniovými orieškami.