Tuniak so šalátom z pomarančov a červenej cibule
![](https://www.riomare.sk/wp-content/uploads/2018/11/25113_insalata-di-arance-e-cipolle-rosse-di-tropea.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
160 g odkvapkaného tuniaka Rio Mare vo vlastnej šťave
1 pomaranč
¼ červenej cibule
1 lyžicu extra panenského olivového oleja
vetvičku divokého fenikla
soľ a čierne korenie podľa chuti
160 g odkvapkaného tuniaka Rio Mare vo vlastnej šťave
1 pomaranč
¼ červenej cibule
1 lyžicu extra panenského olivového oleja
vetvičku divokého fenikla
soľ a čierne korenie podľa chuti
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.sk/wp-content/uploads/2018/11/25113_insalata-di-arance-e-cipolle-rosse-di-tropea.jpg)
Príprava
1. Olúpte pomaranč a starostlivo odstráňte kôstky. Rozdeľte pomaranč na dieliky a opatrne odstráňte tenkú šupku. Môžete vykrájať aj jednotlivé segmenty. Všetko robte nad misou, aby ste si uchovali kvapkajúcu šťavu.
2. V mise zmiešajte dieliky pomaranča, olej, pomarančovú šťavu, najemno nakrájaný fenikel, cibuľu a ochuťte soľou a čiernym korením.
3. Poukladajte tuniaka na tanier a navŕšte naň pomarančový šalát. Ihneď podávajte, najlepšie s chrumkavou bagetou.