Tuniak so šalátom z pomarančov a červenej cibule

Zloženie

na 4 porcie potrebujete:
160 g odkvapkaného tuniaka Rio Mare vo vlastnej šťave
1 pomaranč
¼ červenej cibule
1 lyžicu extra panenského olivového oleja
vetvičku divokého fenikla
soľ a čierne korenie podľa chuti

Stampa Ricetta

Zdieľať recept

Použitý produkt

Tuniak v olivovom oleji

Objavte viac

Príprava

    1. Olúpte pomaranč a starostlivo odstráňte kôstky. Rozdeľte pomaranč na dieliky a opatrne odstráňte tenkú šupku. Môžete vykrájať aj jednotlivé segmenty. Všetko robte nad misou, aby ste si uchovali kvapkajúcu šťavu.

    2. V mise zmiešajte dieliky pomaranča, olej, pomarančovú šťavu, najemno nakrájaný fenikel, cibuľu a ochuťte soľou a čiernym korením.

    3. Poukladajte tuniaka na tanier a navŕšte naň pomarančový šalát. Ihneď podávajte, najlepšie s chrumkavou bagetou.