Tuniak so špargľou a novými zemiakmi

Zloženie

na 4 porcie potrebujete:
160 g tuniaka Rio Mare vo vlastnej šťave
600 g špargle
300 g nových zemiakov
50 g extra panenského olivového oleja
1 strúčik cesnaku
2 čajové lyžičky horčice
soľ

Stampa Ricetta

Zdieľať recept

Použitý produkt

Tuniak vo vlastnej šťave

Objavte viac

Príprava

    1. Starostlivo umyte zemiaky, dajte ich do pekáča spolu s cesnakom a 20 g oleja, osoľte a pečte v predhriatej rúre na 200 °C asi 25 minút.

    2. Očistite špargľu, odkrojte konce a varte špičky asi 20 minút v osolenej vode.

    3. Sceďte špargľu, ale nechajte si 2 lyžice vody, v ktorej sa varila. Väčšie kusy špargle prekrojte na polovice. V malej miske zmiešajte horčicu, zvyšok oleja a dve lyžice vody zo špargle.

    4. Rozkrojte nové zemiaky na polovice a položte ich na tanier so špargľou. Zlejte tuniaka a nakrájajte ho na kúsky, pridajte na tanier a nakoniec všetko pokvapkajte horčičnou omáčkou.