Tuniakový šalát s jablkami a praženými mandľami
![](https://www.riomare.sk/wp-content/uploads/2018/06/Tuňákový-salát-s-jablky-a-praženými-mandlemi.png)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
3 plechovky tuniaka Rio Mare s citrónom a čiernym korením (po 80 g)
2 červené jablká
20 g mandlí nakrájaných na kúsky
40 ml extra panenského olivového oleja
jedno srdiečko zeleru
hrsť krehkých šalátových lístkov
soľ na dochutenie
3 plechovky tuniaka Rio Mare s citrónom a čiernym korením (po 80 g)
2 červené jablká
20 g mandlí nakrájaných na kúsky
40 ml extra panenského olivového oleja
jedno srdiečko zeleru
hrsť krehkých šalátových lístkov
soľ na dochutenie
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.sk/wp-content/uploads/2018/06/Tuňákový-salát-s-jablky-a-praženými-mandlemi.png)
Príprava
1. Na nepriľnavej panvici restujte dve minúty mandle a miešajte ich alebo obracajte, kým nezačnú voňať a niektoré i tmavnúť.
2. Umyte jablká a neolúpané ich nakrájajte na kocky. Potom ich zmiešajte s tuniakom s citrónom a čiernym korením.
3. Nakrájajte zeler na tenké plátky, pridajte k šalátu a dochuťte olejom a soľou.
4. Naaranžujte šalát do misky, navrch dajte zmes tuniaka s jablkami a posypte praženými mandľami.