Zemiaky v papilote s grilovanou makrelou

Zloženie

na 4 porcie potrebujete:
4 veľké zemiaky
2x 120 g balenie grilovanej makrely v extra panenskom olivovom oleji
150 g gréckeho jogurtu
2 mrkvy
2 malé cukety
1 trebuľku alebo inú aromatickú bylinku
niekoľko vetvičiek čerstvej pažítky
20 g extra panenského olivového oleja
čierne korenie
soľ

Stampa Ricetta

Zdieľať recept

Použitý produkt

Grilované filety z makrely v extra panenskom olivovom oleji

Objavte viac

Príprava

    1. Rúru predhrejte na 220 °C. Zemiaky umyte a po jednom ich zabalte do alobalu. V rúre pečte asi 45 minút, kým nezmäknú.

    2. Kým sa zemiaky pečú, cuketu a mrkvu nakrájajte na veľmi jemné prúžky, tzv. julienne, ochuťte olivovým olejom, soľou

    a čiernym korením a nechajte odpočívať, aby sa spojili chute. Pažítku a trebuľku nasekajte nadrobno.

    3. Zemiaky rozbalte a pozdĺžne rozkrojte. Na polovicu zemiaka dáme vždy lyžicu jogurtu, ochutenú zeleninu a doprostred filety z grilovanej makrely, navrch pridajte ešte trochu jogurtu. Dochuťte mletým čiernym korením, pažítkou a trebuľkou a podávajte.