Panzanella s lososom

Zloženie

na 4 porcie potrebujete:
1 veľkú ciabattu, deň starú (taliansky chlieb s veľkými okami, kúpite bežne v supermarketoch)
2x 150 g lososových filiet Rio Mare v olivovom oleji
4 pevné zrelé paradajky
1 cibuľu
hrsť čerstvých bazalkových lístkov
šťavu z polovice citróna alebo 3 lyžice vínneho octu
4 lyžice extra panenského olivového oleja
soľ, čerstvo namleté čierne korenie

Stampa Ricetta

Zdieľať recept

Použitý produkt

Filety z lososa v olivovom oleji

Objavte viac

Príprava

    Panzanella je tradičný taliansky chlebový šalát, ktorý sa v origináli pripravuje s ančovičkami. Kedysi slúžil ako jedlo chudobných, pretože hlavnou ingredienciou bol chlieb. Dnešná podoba panzanelly už chudobné jedlo nepripomína vďaka širokej škále ingrediencií, ktoré máme k dispozícii. Lososová verzia je dokonca natoľko luxusná, že ju môžete bez obáv podávať aj návšteve. V letných mesiacoch sa bude skvele hodiť ako ľahké jedlo alebo predjedlo.

    Postup prípravy:

    1. Chlieb nakrájajte na kocky a dajte do väčšej misy. Na kocky nakrájajte aj paradajky, zachyťte ich šťavu a všetko pridajte k chlebu. Dôkladne premiešajte, nech sa chlieb s paradajkami a šťavou spoja.

    2. Filety z lososa rozdeľte na väčšie kúsky a pridajte ich do šalátu.

    3. Cibuľu nakrájajte na plátky a spolu s pokrájanými lístkami bazalky ju zamiešajte k ďalším prísadám.

    4. Nakoniec šalát zalejte citrónom, olivovým olejom a dochuťte čiernym korením a soľou. Šalát nechajte minimálne dve hodiny odležať v chladničke. Všetky chute sa tak spoja dohromady.