Tuniak a zemiakové krokety s krémovou mrkvovou omáčkou

Zloženie

na 4 porcie potrebujete:
400 g mrkvy, 1 strúčik cesnaku
800 ml zeleninového vývaru
30 ml octu, 1 limetku
2 lyžičky olivového oleja
1 čili papričku, soľ
suroviny na krokety:
250 g zemiakov, 100 g sladkých zemiakov
3x 80 g plechovku tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
2 vajcia, 250 g strúhanky
čerstvý zázvor, soľ a čierne korenie
na dokončenie:
2 strúčiky cesnaku
12 lístkov rukoly, čili olej
8 ml extra panenského olivového oleja, 2 listy medvedieho cesnaku

Stampa Ricetta

Zdieľať recept

Použitý produkt

Objavte viac

Príprava

    1. Opečte cesnak a čili papričku na oleji a pridajte nakrájanú mrkvu. Pridajte ocot, zalejte vývarom a pridajte kôru limetky. Zmiernite plameň a varte. Odstráňte cesnak a čili papričku, rozmixujte mixérom a pretlačte jemným sitom.

    2. Uvarte zemiaky, ošúpte ich a potom roztlačte. Pridajte odkvapkaného tuniaka, nastrúhaný zázvor, soľ a čierne korenie. Použite zmes na zhotovenie krokiet, potom ich namočte do našľahaného vajca a strúhanky a smažte v oleji. Krokety nechajte odkvapkať a vychladnúť.

    3. V tom istom oleji smažte niekoľko sekúnd tenké plátky cesnaku.

    4. Naservírujte mrkvovú omáčku do misiek a vložte krokety do stredu omáčky. Obložte plátkami cesnaku a niekoľkými lístkami rukoly.